Moodboarding Pro

Moodboarding Pro

Nieuwe cursus: Moodboarding voor professionals

Een nieuwe tijd vraagt om andere communicatie naar opdrachtgevers, collega’s en community’s. Hoe vertaal je ingewikkelde concepten naar hedendaagse sferen? Wat zijn nieuwe trends die je kunt verwerken in je beeldtaal en hoe spreek je jonge doelgroepen aan? 

In onze nieuwe 3-daagse cursus Moodboarding Pro dompel je jezelf helemaal onder in beeldresearch en kun je daarna weer verder met nieuwe tools en inspiratie. 

De kracht van beeld

Je beeldcommunicatie moet doelgericht zijn en bij de gebruiker aansluiten. De gemiddelde aandachtsspanne van de mens is maar acht seconden. Webdesigners hebben maar vijf duizendste van een seconde om een eerste indruk te maken met hun ontwerp. We hoeven je dan ook niet duidelijk te maken hoe belangrijk beeld is.

Tevreden klanten
In deze cursus dagen we je uit om ‘dieper te gaan’ en je blik te verruimen om zo tot een beter, professioneler en sprekender resultaat te komen. Dit levert meer werkplezier, betere ontwerpen en tevreden klanten op.

 

Beeld: Cottonbro via Pexels (afbeelding 1) | CB Styling (overige afbeeldingen)

cursusinformatie

Duur
3 dagen

Prijs
€ 625 ,- | Onze cursussen zijn BTW-vrij

Betaling
Bovenstaande prijs geldt voor inschrijving via de site en betaling met iDEAL. Je ontvangt automatisch een factuur via e-mail. Deze bestelwijze heeft onze voorkeur.

FACTUUR
HEB JE NIET DE MOGELIJKHEID OM MET IDEAL TE BETALEN EN WIL JE MET EEN FACTUUR VOORAF BETALEN? KIES DAN VOOR BETALING VIA FACTUUR. JE ONTVANGT DE FACTUUR DIRECT IN JE MAILBOX. JE INSCHRIJVING IS PAS DEFINITIEF ALS WE HET BEDRAG HEBBEN ONTVANGEN OP DE REKENING VAN NIA ACADEMIE. LET OP, VOOR DEZE BETAALWIJZE BRENGEN WE € 12,50 ADMINISTRATIEKOSTEN IN REKENING.

Certificaat
Na het afronden van deze training ontvang je het certificaat ‘Moodboarding Pro' van NIA ACADEMIE.

Doelgroep
Ervaren Interieurontwerpers en -stylisten en studenten die Interieurstyling (Fase 1) hebben afgerond.

Lunch
We serveren tijdens deze cursus en lunchbox

Aantal deelnemers
Minimaal 8, maximaal 12 personen

Huiswerkbelasting
12 uur per week (voorafgaand aan deze cursus maak je ook al huiswerk!)

Minimale vaardigheden
Je hebt ervaring met het werken met moodboards op professioneel vlak

Locatie
De Woonindustrie | Symfonielaan 1 | Nieuwegein

Lestijden
10.00 tot 16.00 uur | pauze 12.30 tot 13.30 uur

Schrijf je in met de groene button onder aan de pagina

UWV
NIA ACADEMIE is een erkend opleidingsinstituut voor het UWV. Kom jij in aanmerking voor een scholingsbudget van het UWV? Neem dan contact op met je werkcoach en de administratie van de NIA ACADEMIE: administratie@nia-academie.nl

Wat ga je allemaal doen?

Je leert concepten uit te werken door middel van beeld en je gaat aan de slag met storytelling. Er is veel aandacht voor onderzoek en analyse. Je werkt met compositie, verhoudingen en materiaal.
Daarnaast leer je een kleur- en vormentaal ontdekken die bij jouw persoonlijke stijl of je doelgroep past. Door de diversiteit aan opdrachten is er volop gelegenheid jezelf uit te dagen in het ontwikkelen en aanscherpen van je eigen stijl en werkwijze.

Onderzoek en analyse
Inspirerend beeld, hoe en waar vind je dit en hoe pas je het toe? Waarom is het belangrijk om begrippen te duiden en hoe doe je dit? Uiteindelijk gaat het erom dat je sfeer, stijl en concepten kunt vertalen naar beeld die ook jouw doelgroep of opdrachtgever begrijpt.
Om de essentie van de gewenste sfeer en stijl van jouw klant te kunnen visualiseren is het belangrijk om je stylingvocabulaire uit te breiden, zodat je niet in algemeenheden en clichés vervalt.

Jouw beeldcoach

In de uitgebreide huiswerkoefeningen en opdrachten tijdens de les komen al deze onderwerpen uitgebreid aan bod. De cursus wordt gegeven door jouw beeldcoaches en docenten Yvonne Geveke en Christel Benning. Beide zijn beeld- en conceptdenkers en werkzaam in het veld van styling en ontwerp. Dat de docenten werkzaam zijn in verschillende disciplines is een grote meerwaarde. Dit stimuleert jou om zaken vanuit meerdere invalshoeken te bekijken.

Lunch
We serveren tijdens deze cursus en lunchbox

Aantal deelnemers
Minimaal 8, maximaal 12 personen

Huiswerkbelasting
12 uur per week (voorafgaand aan deze cursus maak je ook al huiswerk!)

Minimale vaardigheden
Je hebt ervaring met het werken met moodboards op professioneel vlak

Locatie
De Woonindustrie | Symfonielaan 1 | Nieuwegein

Lestijden
10.00 tot 16.00 uur | pauze 12.30 tot 13.30 uur

Schrijf je in met de groene button onder aan de pagina

UWV
NIA ACADEMIE is een erkend opleidingsinstituut voor het UWV. Kom jij in aanmerking voor een scholingsbudget van het UWV? Neem dan contact op met je werkcoach en de administratie van de NIA ACADEMIE: administratie@nia-academie.nl

Inhoud van de cursus?

Dag 1
Opfrissen Module Moodboarding:

  • Leren kijken en vertalen van beeld
  • Functie van beeld leren duiden

Dag 2
Concrete uitwerking

  • Verdieping in abstract beeld. Hoe herkenbaar moet beeld blijven voor de sfeer die je vertaalt of de boodschap die je vertelt?
  • Vertalen van beeld naar plan/idee voor klant of opdrachtgever

Dag 3
Presentatie

  • Layout en compositie finetunen naar eigen handschrift en behoefte/identiteit klant
  • Presentatie van 2 of 3 moodboards van concept tot eind

voor wie is deze cursus?

Alle professionals die met beeld werken: stylisten en ontwerpers, (interieur)architecten en vormgevers, studenten van diverse interieur- of modeopleidingen.
Studenten die bij NIA ACADEMIE Interieurstyling (Fase 1) hebben afgerond kunnen doorstromen naar deze cursus voor professionals.

Heb je geen ervaring met/kennis van moodboarding? Volg dan eerst onze vakopleiding Interieurstyling.

VRAGEN?
Heb je vragen of wil je een studiedoel voorleggen? Neem dan contact op met één van onze studieadviseurs.

Mail ons of bel

06 42 74 96 67 (ma t/m vrij tussen 09.00 en 17.00 uur)

Docent Yvonne Geveke

Yvonne werkt al ruim tien jaar als zelfstandig interieurprofessional | interieurpsycholoog voor de zakelijke markt. Ze adviseert bedrijven bij de veranderingsprocessen met betrekking tot het nieuwe werken en geeft advies over het (her)inrichten van kantoorruimtes. Met een verleden in fashion en trendwatching is er altijd passie geweest voor beeld en kleur. Die kennis delen in combinatie met eigen ervaringen maakt het lesgeven naast het werken voor haar bedrijf Moosi zo fijn. Ook geeft ze lezingen over het nieuwe werken op kantoor en is ze mentor voor start ups in de interieurbranche.

docent Christel Benning

Christel is al jaren creatief professional en prognosestylist met ruime ervaring op het gebied van conceptontwikkeling en trends en een bijzonder gevoel voor kleur en kleurcombinaties. Zij werkte mee aan producties in de studio en op locatie voor internationale (mode-)tijdschriften. Christel werkt voornamelijk met commerciele opdrachtgevers, waardoor commercieel denken voor Christel een tweede natuur is. Naast haar werk als stylist is Christel docent kleur, trendwatching en moodboarding bij NIA ACADEMIE en ruimtestyling, materiaal en kleurstyling bij Academie Artemis.