Wat verandert er in de SketchUplicenties?

Wat verandert er in de SketchUplicenties?

Wat verandert er in de SketchUplicenties?

Op 2 juni 2020 heeft SketchUpontwikkelaar Trimble een grote verandering aangekondigd in de manier waarop studenten SketchUp-producten kunnen kopen. Vanaf 4 november 2020 zullen SketchUp Pro Classic, permanente licenties en Maintenance-vernieuwingen niet meer verkrijgbaar zijn. SketchUp gaat alleen nog maar SketchUp verkopen in een abonnementsvorm en stapt af van het verstrekken van licenties voor een eenmalige download. 

Er zijn een aantal redenen waarom SketchUp overgaat naar producten op basis van abonnementen. Met een abonnement ontvang je altijd de regelmatige updates en verbeteringen van SketchUp. De autorisatie wordt vereenvoudigd door middel van inloggen  en je hebt op elk gewenst moment toegang vanaf meerdere apparaten. Bovendien krijg je met een abonnement dezelfde SketchUp Pro als je gewend bent, maar dan met toegang tot meer producten en diensten:

- Trimble Connect Business voor onbeperkte cloud-opslag en samenwerken in de cloud

- Viewers voor de Hololens, Virtual Reality en Augmented Reality

- Overal toegang tot de Premium Browserversie van SketchUp

Als je in het bezit bent van een SketchUp Classic-licentie (persoonsgebonden licentie zonder einddatum), dan hoef je je geen zorgen te maken. Het zal blijven functioneren. Als je je licentie(s) wilt omzetten in een abonnement, neem dan contact met de importeur op  voor de mogelijkheden.

Als je de Maintenance op je Classic (permanente) licentie wilt verlengen of nog nieuwe wilt aanschaffen, dan kun je dat doen tot en met 4 november 2020!*
Neem hier over contact op met Design8

* Let op: Na 4 november 2020 kun je niet langer de Maintenance op je Classic-licentie verlengen en krijg je dus niet meer automatisch toegang tot de laatste versie zoals je gewend was. Maar... je kunt de laatste versie waarop je recht had zo lang gebruiken als je zelf wenst.

SketchUp aanschaffen

Hier vind je alle info over de commerciële prijzen voor het aanschaffen van SketchUp.