Jouw studiekosten vergoed?

Jouw studiekosten vergoed?

studiekosten aftrekbaar voor zzp-ers en ondernemers

Voor ondernemers en zzp-ers zijn de kosten voor opleidingen of cursussen aftrekbaar als zakelijke lasten. Dat geldt alleen als je een opleiding volgt voor je beroep of ter verbetering van je financieel-economische positie.

Het moet dus gaan om een studie waarmee in de toekomst voordeel kunt behalen; het mag niet een studie van zeer algemene aard zijn (zoals bijvoorbeeld je rijbewijs). Denk aan een beroepsopleiding of aan een computercursus die je nodig hebt voor je werk. Alle opleidingen bij NIA ACADEMIE kun je dus opvoeren als zakelijke kosten!

werktuig PPO voor zzp-ers en ondernemers

Werk jij als ondernemer in de creatieve en culturele sector? Dan is het voor jouw duurzame inzetbaarheid en verdienvermogen binnen de sector belangrijk dat je jezelf professioneel blijft ontwikkelen. Als jij investeert in je ontwikkeling, investeert Werktuig PPO met je mee. Via de website van Werktuig PPO kun je heel simpel een aanvraag indienen tot medefinanciering van je ontwikkelplan. Werktuig PPO stelt jouw ontwikkelbehoefte centraal, daarom werken ze niet met vaste aanbieders van opleidingen. Je kunt zelf kiezen welke vorm van ontwikkelen het beste bij jou past. Ga hier naar de website van Werktuig voor Ontwikkeling.