Trendwatching

Trendwatching

3-daagse module Trendwatching

Nieuwe kleuren, stoffen en materialen worden vaak ‘trends' genoemd. Maar producten zijn geen trends. Trends zijn ontwikkelingen in de manier waarop mensen denken over de wereld om hen heen. Dat denken verandert voortdurend en krijgt dus ook nieuwe uitingsvormen: in kleuren, vormen en materialen die je als stylist gebruikt om je klant te inspireren en overtuigen.

Deze module is onderdeel van de opleiding Interieurstyling (Fase 1) en is niet als losse cursus te volgen. 

Waarom is trendwatching belangrijk?

Een interieurstylist moet de tijdgeest aanvoelen en zich bewust zijn van trends en deze kunnen herkennen en benoemen. Daarnaast is het essentieel dat je begrijpt hoe trends ontstaan, welke wel en niet relevant zijn voor je opdrachtgever en welke invloed trends kunnen hebben op je interieurontwerp of stylingadvies. Het is een tool in je toolbox waarmee je je ontwerpen en adviezen op een professioneler niveau kunt vormgeven en onderbouwen. 

 

informatie

LET OP, deze module is onderdeel van de vakopleiding Interieurstyling (Fase 1) en niet als losse cursus te volgen.

Duur
3 dagen

PRIJS
€ 625,- | ONZE CURSUSSEN ZIJN BTW-VRIJ

 

wat zijn trends?

In de module 'Trendwatching' leer je wat trends zijn en zeker ook wat ze níet zijn. Je raakt bekend met de onderliggende waarden van product- en consumententrends. Hierdoor weet je beter wat je klant wil, ook zonder dat hij dat expliciet gecommuniceerd heeft.In deze module gaat het om trends in de breedste zin van het woord, dus niet alleen om interieurtrends. Interieurproducten worden ‘ontleed' op de trendwaarden die ze vertegenwoordigen. Zo weet jij beter te onderbouwen naar je opdrachtgever waarom je ze een bepaald interieur adviseert.

Wat leer je in deze module?

  • Je leert door middel van onderzoek en opdrachten ontdekken wat trendwatching is en hoe trends werken
  • Je leert drie niveaus van trends onderscheiden: microtrends, macrotrends en megatrends
  • Je leert wat trends zijn, hoe je ze kunt analyseren, wat trendbronnen zijn en waar deze te vinden zijn
  • Je leert welke trends er op het moment spelen en hoe je deze trends vertaalt naar de opdrachtgever

Door middel van opdrachten en onderzoek wordt een eigen trendpresentatie samengesteld en gepresenteerd aan medestudenten. 

Wat kun je na deze module?

  • je kunt onderscheid maken tussen micro-, macro- en megatrends
  • je kunt trends herkennen en analyseren en beter bepalen welke trends belangrijk zijn voor je opdrachtgever of voor jezelf
  • je begrijpt waarom bepaalde producten, vormen, kleuren en materialen aanslaan en andere niet
  • je hebt de vaardigheid ontwikkeld om trends weer te geven met nieuwe, prikkelende beelden en je kunt uit interieursferen en -producten trends afleiden
  • je hebt ervaring opgedaan met het vertalen van trends naar interieurkleuren en naar vorm, design en materiaal

Vragen?

Heb je nog vragen over deze cursus? Neem dan contact op via e-mail met de studieadviseur van de NIA ACADEMIE.

vragen@nia-academie.nl

 

De beelden op deze cursuspagina zijn gekozen naar aanleiding van de megatrend ‘duurzaamheid’. Elise Uberti, La Double Cliquea, Lauren Manoogian, Olivia Cognet

 

Docent Iris Havekes

Iris Havekes van C-more is interieurontwerper en trendwatcher. Iris heeft een modeachtergrond en volgde opleidingen aan de kunstacademie Artez in Arnhem, Academie Artemis en ROZENBROOD Trendacademy. Iris geeft interieuradvies aan particulieren en bedrijven. Ook schrijft zij een internationaal blog met het laatste nieuws over trends en design.

www.c-more.nl