Missie & Visie

Missie & Visie

Onze Missie

NIA ACADEMIE zet zich in voor de professionalisering van de interieurbranche door middel van onderwijs. Iedereen die passie heeft voor het interieurvak bieden wij praktijkgericht onderwijs aan, met alle technische, conceptuele, esthetische en commerciële eisen. Wij brengen het interieurvak op een hoger niveau, door toekomstgericht onderwijs. Hierdoor kan de interieurprofessional zich onderscheiden met toegepaste vakkennis en vaardigheden.


afbeelding: docent Jacqueline den Uyl | Interieur Ontwerpen

We zijn een particulier opleidingsinstituut opgericht door interieurontwerpers. Wij richten ons zowel op de ervaren als op de startende professional in de interieurbranche, zoals interieurarchitecten, interieurstylisten, vormgevers en medewerkers in de woonbranche.

afbeelding: docent Marianne Hoogstraten | Dessin Ontwerpen

Onze Visie

Persoonlijke benadering en ontwikkeling van de student staan centraal bij NIA ACADEMIE. Wij geven praktijkgerichte vakopleidingen en specialisatiecursussen (bij- en nascholing) op HBO-niveau.

afbeelding: docent Kees van Schoten | Interieur Ontwerpen

De leslocaties zijn zoveel mogelijk in de interieurbranche, zoals De Woonindustrie, Design Post, Architectenshowroom, Co van der Horst en diverse gerenommeerde interieur-retailbedrijven. Op deze manier is de uitwisseling van kennis optimaal en leren startende cursisten de interieurmerken kennen.

afbeelding: docent Iris Havekes | Trendwatching

Een groot deel van het lesprogramma en het lesmateriaal wordt door de docenten en de NIA ACADEMIE zelf ontwikkeld. Naast gedegen vakkennis is het commerciële aspect en de ervaring met klanten essentieel.

afbeelding: docent Jelena Brillenburg Wurth | Professioneel Kleurplan

De vakdocent speelt een grote rol binnen onze opleiding, kenmerk van de docenten van NIA ACADEMIE is dat ze werkzaam zijn in de praktijk, waardoor ze over een ruime voorraad praktijkvoorbeelden en ervaring beschikken. Op deze manier leren onze docenten de cursisten precies wat ze nodig hebben om te slagen in de interieurbranche.

afbeelding: docent Marjolein 'L Orty | Start je eigen Onderneming

Onze kernwaarden

Toekomstgericht 
Wij bieden toekomstgericht onderwijs. Wij volgen het interieurvak op de voet, reageren snel op de verandering in de markt, en passen deze toe in het onderwijsaanbod.

Toegepast  
Wij geven praktijkgericht onderwijs. Onze docenten zijn werkzaam in het interieurvak en delen hun kennis en ervaring tijdens het lesgeven.

Aandacht
Wij kiezen voor een persoonlijke benadering. Kleine groepen en korte communicatielijnen met als doel aandacht voor de ontwikkeling en ontplooiing van de student.